Uppdatering av hyllningarna från förra inlägget om premiären:  Den största och mest kompromisslösa hyllningen till Avatar står att finna i MTVs Movieblog. ”Det här är filmen vi väntat på.” Det är överhuvudtaget svårt att finna någon kritik i hyllningen. ”Take the trip!” Intressant läsning som säkert peppar upp dig efter den mer sansade  och bitvis negativa kritiken i de förra recensionerna.

AB skriver några ord från premiären och James Cameron. Intressant,  men inte ett om själva filmen. I London fick journalisterna skriva på ett papper att inte recensera filmen förrän på måndag. Menockså på grund av visningarna i USA har alltså en hel del redan skrivits. 

En del förhandskritik har annars varit att berättelsen inte är särskilt originell – möte mellan ”raser” och ”förälskelse”. En sådan kritik är inget annat än trams. Stora berättelser tåls att berätta om och om igen. Se bara på de grekiska dramerna och Shakespeare. Avatar är en sådan episk berättelse.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print