Bridget lin som "Invincible Asia"

Bridget lin som "Invincible Asia"

 

Matrix-actioncoordinatorn Yuen Woo Ping kommer att regissera en fjärde installation av producenten Tsui Harks klassiska och stilbildande wuxia-film – ”Swordsman” eller ”Xiao ao Jianghu”. 

4:e filmen blir en ny adaption av, av författaren Yin Yong, vars verk också de första av filmerna baserades på. Vad jag kan utläsa av synopsis måste filmen utspelas någon gång mellan 1 och andra filmen (?) Pls, rätta mig om jag har fel.

The story traces Linghu Chong’s exploits when he gets accused and expelled by his master for stealing Lin family’s Bixie Swordplay Manual after mastering Lonesome Nine Sword Techniques, a peerless form of fencing that counters any other skills by means of spotting and striking at opponents’ vulnerabilities, that a reclusive Huashan elder Feng Qing Yang imparted to him in secret.

Den andra filmen med Jet Li är mest känd, men alla är mycket bra. Jag undrar dock varför Yuen Woo Ping får uppdraget till en fyra. Tsui Hark har alltid haft ett nära samarbete med Ching Siu-Tung (även action-coordinator till Hero) , som också regisserade de tre andra filmerna och därmed borde vara det självklara valet. Märkligt. Och jag kommer definitivt att sakna Bridget Lin. 

I februari 2010 skall filmen vara klar.

Källa

FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print