En ny “Jägarna” – jag är skeptisk. Men det var jag redan till den första filmen. Den fann jag grov och överdriven och inte alls så “Hollywood-aktig” som kritikerna påstod. Å andra sidan, förstår jag mig inte heller på norrlänningar. …kanske på grund av att jag har släkt därifrån. 

Det som glädjer mig med en uppföljare är faktiskt att få se mer av Rolf Lassgård som jag anser vara Sveriges absolut bästa icke-internationaliserade skådespelare. Och att få se internationaliserade Peter Stormare på hemmaplan igen är ju också en glädjefaktor. Lassgård och Stormare verkar för övrigt trivas ihop

Men många anser nog att Lennart Jähkel bidrog stort till den förra filmens popularitet. Själv anser jag inte att det var en särskilt fantastisk insats. Men jag är å andra sidan mer förtjust i subtilare skådespelarmetoder… “Jägarna 2” kan inte under några omständigheter bli “Jähkligt” bra. Jähkel är ju redan död, i allafall rollen. Men det kan säkert bli intressant och underhållande om det blir ett bra manus. Fast vissa är ju skeptiska. Nåja, vi får väl se.

FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print