Spielberg och Jackson

Spielberg och Jackson

Den första utannonserade Tintinfilmen- “The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn”, är långt ifrån färdig. Två hela år får vi vänta på att Hergés “Enhörningens Hemlighet” och “Rackham den Rödes Skatt” blir film, ända fram till hösten 2011, nästan en hel evighet för fansen. Tidningar skriver att “filmen är klar“. Men vad Peter Jackson har sagt är:

“Tintin is great. It’s made. The movie is cut together and now [we] are turning it into a fully-rendered film. So the movie, to some degree, exists in a very rough state.”

Den första Tintinfilmen existerar alltså i något slags grovt tillstånd. Men efterarbetet och renderingen tar två år…  Men det kommer att bli en väl värd väntan, i allafall om vi ska lyssna på Stuntmankoordinatorn: Garrett Warren som sa följande i en intervju:

Regarding “Tintin”: “It looks an awful lot like the cartoon. They really wanted to bring the cartoon to life. So if you know the cartoon, or have seen the books, that’s what it looks like. It’s beautiful. You would have thought to yourself that they would have tried to go for a more realistic look, but they’re actually trying to preserve the look and essence of the original ‘Tintin’ characters.”

Även om väntan är lång till den första Tintininstallationen har det redan spridits en del rykten om Tintin 2. Först: Vilken bok skall filmatiseras? Peter Jackson säger i en intervju:

“I’m partial to ‘The Seven Crystal Balls’ [and] ‘Prisoners of the Sun,’ that was always one of my favorites,” Jackson who is set to direct the film’s sequel teased. “I love ‘The Black Island,’ as well.” Noting that nothing has been set in stone just yet, the filmmaker added, “I’m keeping my options open. We haven’t nailed it down just yet. I’m going to reread all the Tintin books again.”

 Vi vet dessutom att Spielberg och Jackson byter roller. Jackson sätter sig i Regissörsstolen istället för Steven Spielberg och för produktion står Spielberg. Men som sagt, väntan på en andra film blir mycket lång. Tre Tintinfilmer har förnärvarande utannonserats.

FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print