Shrek 4 - Shrek Forever After

Shrek 4 - Shrek Forever After

Det är inte riktigt slut än, även om ‘Shrek 4’: ‘Shrek Forever After’ har utannonserats som den sista i filmserien… hittills i allafall. Det lär dröja  tills vi ser ännu en renodlad Shrek-film efter 4:an. Tja, iallafall tills bolaget genomgår en ekonomisk kris och måste tjäna säkra pengar. För säkra pengar är vad det har handlat om i franchise-uppföljarna.

Den första filmen, “Shrek”, var kul, rolig och kändes fräsh och nytt. Tvåan är också omtyckt, dock inte av undertecknad kan nämnas. Trean var trött, ännu tjatigare, men ändå en betydligt bättre film än tvåan vill jag tillstå (*duckar för mothugg av fansen*). 

Men fyran då – ‘Shrek Forever After’? Hmm, jo den görs för att kunna visas med hjälp av Digital-3D. … Det låter ju både förväntat och en aningen intressant. Handlinegn då? Det kan bli spännande, men samtidigt känns det synopsis jaghittat en aningen, tja vad ska man säga, som en nödlösning. Lite som man gör i Zeldaspelen för att kunna använda samma värld och samma områden en gång till, fast man redan besökt dom… Nåväl, jag publicerar inte raderna här. Vet inte helt säkert om det är ett offentligt sådant. Och dessutom innehåller det spoilers för den som är känslig för sånt. Men du kan ändå läsa synopsis här. Å andra sidan brukar trailers innehålla det mesta som man vill undvika att få reda på i förhand. Så det kommer säkert en “spoiler-trailer” så småningom.

Nåväl – vad händer därnäst? Shrekfranchisen är inte slut, även om tidningarna skriver att Shrek 4 blir den sista filmen. Shrekvärlden återser vi snart igen, i form av “Puss in Boots”. Mästerkatten från andra och tredje filmen blir stjärna och huvudroll i sin egen film.

Filmen ‘Puss in Boots’ regisseras av Chris Miller, manusförfattaren till den tredje Shrekfilmen. Blir du som Shrekfan orolig nu? Jag kan ju nämna att han har varit inblandad i alla Shrekfilmerna. Och även att han har haft en stor betydelse för den briljanta dialogen i samtliga filmer. Det är här i dialogen han visar sitt esse. Dessutom har han gjort röster till flera roller, bland annat till den magiska spegeln. “Puss in Boots” utspelas före Shrekfilmerna och har premiär år 2011.

FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print