‘Woochi’ eller “Jeon Woo Chi” blir den sydkoreanska succéregissören Choi Dong-huns tredje film. Den här gången blir det en högbudgetproduktion, en äventyrsfilm med inslag av ockultism och klassisk kampkonst. Det låter som en tvättäkta Wuxia, inte sant? Nå, hör då på resten:

Berättelsen/synopsis är som följer:  Under Joseon-dynastin blir taoistmagikern Jeon Woo-Chi felaktigt anklagad för att ha mördat sin mästare. Som straff blir han inspärrad i en tavla där han skall spendera hela evigheten. Men sedan blir han tillfälligt utsläppt när världen behöver honom för att bekämpa onda demoner. Han har svårt att finna sig  till rätta i det moderna Sydkorea…

Nå? Det låter som en trevlig blandning av “A Chinese Ghost Story” och “A Terracotta Warrior”, inte sant? Och ser man på trailern verkar det absolut vara något att se framemot. “Woochi”, eller “Jeon Woo Chi” har premiär den 23 december i år, 2009. När vi får chans att se den här blir bara en tidsfråga.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7Mt22ErOfs0]

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print