Redan för flera år sedan diskuterades en sydkoreansk version av John Woos Hong Kong-klassiker “A Better tomorrow”. Detta kommer nu att realiseras. Regissör blir Song Hae-Sung som bl.a. gjort supersuccén “Failan” (2001), ett gripande drama som blivit mycket väl mottagen inte bara på hemmaplan, utan även internationellt.

Chow Yun Fats (även “Crouching Tiger, Hidden Dragon”) roll kommer att axlas av Song Seung-Hun som är mycket omtyckt, inte bara i Korea utan i hela östasien, och faktiskt inte minst i Kina. Lee Min-Gi gör bortgångne Leslie Cheungs (även “Farväl min konkubin”) roll. 

Inspelningen påbörjas strax efter årsskiftet och premiären är planerad till år 2010. Filmens Koreanska titel är “Osårbar” eller “Invincible”

John Woo-fansen blir nog skeptiska av det här beskedet. Ett allmänt frågetecken är dock hur Song och Lee skall kunna axla mantlarna efter två av Hong-Kongs absolut bästa skådespelare (frågan är om inte Leslie Cheung var den allra bästa av de bästa).

Men faktumed tror jag att det kan bli en riktigt bra film. Det är ett riktigt intressant team både bakom och framför kameran. Och med tanke på originalfilmens emotionella kvalitéer är nog Sydkorea det enda land som skulle kunna göra en värdig remake. Koreaner är känt för att vara ett känslomässsigt folk och känslostarka filmer och TV-serier produceras på löpande band i Sydkorea. 

Någon tycker säkert att projektet är lika ödesdigert  som det skulle vara
att göra en remake av en klassiker som “Infernal Affairs”.
…Och den amerikanska versionen blev ju faktiskt en riktigt hyfsad film.

A Better Tomorrow

A Better Tomorrow

 Förresten, både “A Better Tomorrow” och “A Better Tomorrow 2” är riktigt bra filmer. Se dom om du inte redan har gjort det.

 

FilmMedia-Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print