Tim Burton kommer att ha en utställning, en om något tidig retrospektiv, på MoMA – Museum of Modern Art i New York. Utställningen kommer att innehålla teckningar, anteckningar, filmer och även boksignering.

En särskild avdelning får namnet “Tim Burton and the Lurid Beauty of Monsters”, som kan sägas vara en hyllning till de monster som inspirerat filmskaparen. Här återfinns vanskapelser från bland annat tysk impressionism och Universal Studios.

Och marknadsföringen inför utställningen? Jo den sköter Tim Burton till viss del själv, även med assistans från kompositören och ständige kompanjonen Danny Elfman. Nedan följer ett smakprov, en reklamfilm som Tim Burton har gjort för utställningen. 

Utställningen kan du se om du är i New York och besöker MoMA någon gång mellan den 22 november och 26 April. Besök MoMAs hemsida för mer info.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kFZ3gP0pqzE]

Läs även:
Tim Burton om Johnny Depp (Videointervju)

Alice in Wonderland är många (“Alice i Underlandet” genom filmhistorien)

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print