Har du hört talas om regissörsteamet bröderna Pang? Inte? Är du skräckfilmsfan? Då har du säkert, om inte sett, så i alla fall hört talas om skräckfilmen “The Eye”. Hollywoodversionen från 2008 med Jessica Alba är en helt okej, enligt personlig åsikt t.o.m. smått underskattad. Men filmen bygger på originalet från Hong Kong, 2002 av just bröderna Oxide Pang Chun och Danny Pang. “The Eye” var minst sagt en enorm exportsuccé för Hong Kongfilm.

Nu har bröderna gaddat ihop sig till “Fung Wan II” som får den internationella titeln “Storm Warriors”. En äventyrsfilm i bästa “wuxia-stil”. Handling? Inget sensationellt och inte det allra minsta originellt: Hjältarna  “moln” (Aaron Kwok) och “vind” (Ekin Cheng) tar sig an en hänsynslös japansk krigsherre som skall invadera Kina. 

Filmen har premiär den 10:e december, men i Singapore. Om den får någon internationell distribution förutom genom någon Hong Kong exportör har jag ingen aning om. Men det bör inte dröja särskilt länge innan den går att få tag på med engelska tester. Är du ett stor fan av asiatisk action så kan detta vara ett trevligt tips. Spana in trailern:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=2V1yA9Jnceg]

FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print