Peter Jackson planerar en promotion-tripp till Kina i slutet av november för att se till att District 9 blir en riktig succé i Kina. Jackson gör detta på grund av sin sin roll som producent till filmen. District 9 hade en budget på “bara” 30 miljoner USD, men har tjänat in 115 miljoner dollar enbart på USA-marknaden.

Nu får vi vänta och se om District 9-effekten blir lika stor i Kina som på hemmamarknaden. Sagan om ringen blev en stor succé i Kina och Jackson inser nog vilken potential marknaden har. 

Läs också på kinesisk nöjessida här

Som en mindre petitess meddelas att undertecknad faktiskt sett den första filmen i trilogin om härskarringen i Kina och dubbad på kinesiska. Den bästa och lyxigaste biografen jag någonsin besökt. Men också en av de bästa dubbningar jag sett, alla kategorier. Tänk er scenen med Galadriel som brister ut i ekande mandarin… Jag misstänker att dubbningen blir det minsta problemet med lanseringen av District 9 i Kina.

FilmMedia-Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print