Pressrelease 4:e november:

”Igår kväll förvandlades London till en riktig julsaga då Jim Carrey tände julljusen vid Oxford Circus, tenoren Andrea Bocelli ledde världens största julkör i sång vid Leicester Square, följt av världspremiären av filmen En Julsaga.

En Julsaga med Jim Carrey

‘En Julsaga’ med Jim Carrey

Gratiskonserter hölls i centrala London innan skådespelarna Jim Carrey, Bob Hoskins och Colin Firth (vid kl. 19:15 i går kväll svensk tid) slog på julljusen på tre olika ställen i centrala London samtidigt. Londons världsberömda julljus och juldekorationer, som tändes första gången 1954, bär i år temat efter Disneys julfilm En Julsaga (A Christmas Carol). Filmen går upp på svenska biografer nu på fredag 6 november.

Den erkända tre gånger Grammy-nominerade Italienska tenoren Andrea Bocelli, som sjunger ledmotivet till filmen, ledde därefter världens största julkör i sång. Med julmusik välljudandes över Londons gator, fallande (konstgjord) snö och körsångarna klädda i tidsenliga utstyrelser från 1843 då Dickens skrev En Julsaga, var julstämningen total.

Julkör-rekordet följdes sedan av världspremiären av En Julsaga, med stjärnor som Jim Carrey, Bob Hoskins, Colin Firth och Oscar-belönade regissören Robert Zemeckis på röda mattan.

Andrea Bocelli - premiären av En julsaga med Jim Carrey

Andrea Bocelli - premiären av En julsaga med Jim Carrey

Premiären visades i 3D på tre biografer i centrala London och tio ytterligare ställen runt om i Storbritannien samtidigt, för en publik på över 4000 personer, vilket gjorde premiären till den största 3D visningen någonsin. Världsrekordet verifierades av en representant från Guinness rekord.

 ”Jag tycker det är en vacker julfilm. Den innehåller allt – från skrämmande ögonblick, spänning, omvandlingen och gåvan av en andra chans i livet. Den är fantastisk” sa Jim Carrey när han togs sig fram längs röda mattan.

En Julsaga kan ses på svenska biografer från fredag, 6 november, även i 3D vid utvalda biografer.”

Från Världspremiären:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Ym6xKOXYYfM]

FilmMedia-Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print