TV-spelet “Prince of Persia: The Sands of Time” blir film med samma namn. “The Sands of Time” var namnet på det första Prince of Persia-spelet i den nya TV-spelsserien som också fick flera uppföljare. TV-spelsfantaster brukar säga att ett av hundra spel är värt att spela. Prince of Persia tillhör dessa få spel och serien tillhör en av de mest framgångsrika spelserierna genom tiderna. Som non-stop-actionspel kombinerar Prince of Persia-serien det bästa från äventyrs och plattformsspel och är en av få spelserier som jag själv lyckats ta mig tid till på senare år.

Filmen då? En hel del av känslan och bildskönheten från spelen återfinns i filmtrailern. Med skådespelare som Jake Gyllenhaal, Gemma Arterto och Ben Kingsley är det som bäddat för en bra film. Tänk er en historisk film som kombinerar stildrag från Indiana Jones och Tomb Raider. Den sista blev ingen bra film. Det brukar inte TV-spelsfilmer bli. Och handling är inte TV-spelsvärldens starkaste sida. Vad som är intressant är att filmskaparna fokuserat på ett enda spel i en serie, alltså Prince of Persia: The Sands of Time och fokuserat på den. Tja, vi får väl hoppas på det bästa.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Z8EA7EbFX4k]

FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print