Musikerförbundet förstår inte riktigt hur en give-and-take, eller win-win situation ser ut.  Minst sagt.

I ABs artikel ”Oanständigt, SVT” kan man läsa: ”Varje band får dela på 1 500 kronor per tv-sändning… I Musikerförbundets avtal med SVT är 3 500 kronor per musiker och dag minimiersättningen. Dessutom ska de engagerade musikerna få betalt för resor.”

Visst kan man tycka att SVT ska följa avtal. Men dansbanden går själva med på den lägre ersättningen. De följer egna avtal de sluter, inte det musikerförbundet vill. Varför? Jo – för att TV innebär en enorm PR-plattform. Vet du vad TV-reklam kostar? SVT tjänar storkovan på att  göra ett program som detta som går hem i stugorna. Banden som ställer upp tjänar enormt på att ställa upp. Vad är problemet? Detta är SVT – vi slipper ju t.o.m. reklamavbrotten.

Det är märkligt att ett förbund inte agerar mer diplomatiskt med SVT som gynnar dess medlemmar så mycket. Mycket vill ha mer? Eller ser musikerförbundet detta som en chans att stjäla ljus och plats på media-scenen?

Ok, en trivial medianyhet kräver ett trivialt inlägg. Trodde aldrig att jag skulle skriva om dansband eller om dansbandsskampen här i film- och mediabloggen. Dansbandsmusik går närmast emot allt jag står för. Men det finns något här som fascinerar mig – hur ett så stort och mediaberoende förbund kan sakna all form av verklighetsförankring och förnuft när det gäller media och sådant som gynnar deras medlemmar.

Efter det här inlägget behövs nog en rejäl portion skräck- eller actionfilm här i FilmMedia – Filmblogg. Nå, vi får se vad den närmaste framtiden bjuder på.

FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print