Nu är det Muhammeds Äventyr som planeras i kommande storfilm. Qatarbaserade mediaföretaget Alnoor Holdings som har lyckats lägga beslag på en av Hollywoods mest eftertraktade och mäktigaste producenter – Barrie Osborne – för att göra storfilmen. Barrie har bland annat Face Off, The Matrix och inte minst Sagan om ringen i sin meritlista.  Man har beslutat om en budget på 150 miljoner dollar.

Vi har ju sett ett ganska stort antal filmer om Jesus. Men vi undrar nu hur man skall lyckas med ett epos om Muhammed. Som de flesta vet säger Islamsk tradition att profeten inte får avporträtteras på bild. Förmodligen kommer profetens ansikte aldrig att visas, och filmen kommer snarare att handla om personer runt omkring profeten.

I Variety förklarar action-producenten: “He [Muhammed] was a profound genius who founded a religion whose name in Islam signifies peace and reconciliation… This is what our film will aspire to do.”

Freds- eller actionfilm? Eller möjligen både och? Hur skall mästerproducenten och kommande regissör lyckas att göra en film om någon som inte får visas? Och vad kommer de mer extrema delarna av världens muslimer säga? Vi väntar med spänning på den fortsättning som följer… (mer på turerna kring filmen än själva filmen.) 

Läs även artikel i DN

FilmMedia – Filmblogg.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print