Actionfantaster världen över måste glädjes åt att äntligen få se en stor skara actionikoner samlade i en och samma film – The Expendables! Förutom Sylvester Stallone, Bruce Willis och Arnold Schwarzenegger ser vi Dolph Lundgren och Jet Li. Det luktar blod och slagsmål lång väg. 

Nåja, var inte allt för upphetsade. Actionkvinnorna saknas. Männen dominerar helt i The Expendables, på klassiskt Hollywoodmanér. Förresten gör Bruce Willis och Arnold Schwarzenegger bara Cameos. De kommer att vara med i ca 5 minuter av filmen enligt vad Stallone nyligen avslöjade i en intervju i Entertainment Weekly.

Och vem ska regissera? Jo – Sylvester Stallone. Visst, han har gjort några riktigt bra roller. Men både som skådespelare och inte minst som regissör har Stallone visat sig ha minst sagt dåligt dåligt omdöme. Jag kan ju påpeka att Stallone har varit nominerad under 18 upplagor av den årlig galan Razzie Awards, världens mest kända pris för sämsta insatserna inom film. Stallone har nominerats för totalt 29 Golden Raspberrys och vunnit 8, varav ett specialpris år 2000 för århundradets sämsta skådespelare! 

Manuset då? Jo, det blir helt säkert återigen ett hafsverk av den mediokra manusmakaren Dave Callaham som skrivit bl.a. Doom och Horsemen, filmer som varken tagits väl emot av vare sig publik eller kritiker. 

Så, vi har alltså en bunt åldrande skådespelare, en riktigt dålig regissör samt en medioker manusförfattare. Det luktar – inte bara halvtaskiga slagsmål – utan kalkon, lång väg. Handling? Filmen The Expendables handlar om en specialstyrka som ska mörda en diktator i Sydamerika. …Say no more… Retrokänsla?

Ännu en film du kan förbereda dig på att springa skrikande ut ifrån biografen. Kanske en ny film man kan älska att hata? Jag kanske beslutar mig för att ”kasta pengar i sjön” på The Expendables bara för att få mig ett gott skratt. Jag recenserar normalt inte filmer här i FilmMedia – Filmblogg, och defenitivt inte så här på förhand. Men jag kan nästan utlova att det här aldrig kan bli något som ens liknar en hygglig film. Filmen The Expendables blir alltså minst sagt ’expendable’ Om det ändå mot förmodan blir så ska jag äta upp min hatt. (har ingen, så det blir ett ’bildligt’ löfte.) The Expendables har premiär nästa år i augusti.

FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print