Zhang Yimous Amazing Tales: Three Guns blir storresissörens första film efter Curse of the Golden Flower. Missförstånd har orsakat spekulationer om en Hollywooddebut för Zhang Yimou med en nyinspelning av Bröderna Cohen’s Blood Simple. I själva verket är kommande och historiska Amazing Tales: Three Guns en adaption av Bröderna Cohen’s Blood Simple. Som alltid ser trailern väldigt bra ut rent visuellt. Men eftersom både Curse of the Golden Flower och Flying Daggers  både var stora besvikelser och inte heller särskilt bra filmer är jag mycket skeptisk ända tils någon bevisat mig motsatsen. Zhang Yi Mous bästa film på senare år förutom Hero, var trots allt en anspråkslös vardagskomedi med det svenska namnet Hotell lyckan. Det är mer av det vardagsnära och realistiska jag önskar se från de kinesiska regissörerna, de kvalitéer som de gjorde sig kända för. Men å andra sidan är Blood Simple en riktigt bra historia. Och om det är sant det som står på internationella, att den här filmen verkligen är baserad på en av Cohen’s allra bästa filmer, så kan Three Guns i dubbel bemärkelse bli en riktigt lyckad historia. 

Den stora nackdelen med wordpress.com är en urusel video- och mediatjänst. Tills trailern fins i ett format som bloggsidan tillåter får ni nöja er med att se den första officiella trailern här: http://english.cri.cn/6666/2009/10/30/1261s525865.htm
För den som är intresserad kan jag tilägga att ‘cri.cn’ är för övrigt en riktigt bra sida med bland annat de nyaste nöjesnyheterna från Kina och östasien.

FilmMedia-Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print