Nu var det bra att jag hade satt ifrån mig kaffet. Annars vet jag inte vad som skulle kunna ha hänt. Jag läste i Filmshaft ett rykte… Tack och lov försäkrar de att det än så länge bara är ett rykte:

“It seems Leonardo DiCaprio and Tobey Maguire could be up for collaboration with screenwriter Steven Knight to bring to the screen a remake of the seminal film noir classic The Third Man starring Orson Welles and Joseph Cotton.”

Carol Reeds film, som tillhör både min och många andra filmälskares “Top ten” genom tiderna. Dessutom tillhör filmen ett fåtal man kan anse så som fulländade. Foto, klippning, narration, skådespelarinsatser. Nämn något som skulle kunna förbättras eller ändras. Nej, filmen är så nära helig en film kan bli. Låt den vara.

The Third Man
Anton Karas – Live:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=lZZHq2JSnnE]

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print