Intressant… Är den svenska journalistkåren fast besluten att krossa reseindustrin? Journalisterna nöjer sig inte med att sprida skräckhistorier om den rätt harmlösa svininfluensan och om världsekonomins läge. I AB är f.n. närvarande texten ”Semestern som dödar” den största rubriken. I Thailand är tydligen UV-strålningen 100 ggr högre än i Sverige. Hudcancerfallen ökar. Vill du sola, så åk till den kinesiska sol&bad-ön Hainan istället då. Vet inte om UV-strålningen är mycket lägre där. Den ligger i tropiskt klimat i alla fall.

Solbränna är förresten inte alltid snyggt. Och jag är heller ingen badfan. Men jag lider med reseindustrin just nu. Vad den inte får utstå. För svenskarna i stort tycks dock inget stoppa när det gäller sol&bad. Folk belånar sig, delar upp betalningen, pantsätter ägodelar. Allt för att kunna resa iväg. Året efter Sunamin var alla svenskar tillbaka i Thailand. Ett av journalisterna skapat negativt mediaflöde tycks inte kunna stoppa de mest primitiva krafterna hos svenskarna – längtan till solen och värmen!

Läs mer i FilmMedia Filmblogg om massmedia och om media i samhället postat under “samhällskritik”.

Filmmedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print