Jag brukar inte bli felciterad. Nja, jag brukar inte bli citerad överhuvudtaget. Jag har ju inte publicerat särskilt mycket. Och inte citerar man väl från föreläsningar? Jag har inte publicerat något om Manga, men väl haft en del föreläsningar om manga, animé och östasiatisk film. Varifrån citatet kommer ifrån har jag ingen aning om. Inte alls. “Enligt sinologen och filmvetaren David Roth-Lindberg fascineras ungdomar av japanernas utgångspunkt i att “det mjuka övervinner det hårda”, där känsloläget betonas”. Men visst låter det fint? Nåja, lite smickrad får man väl lov att vara. Och det är ju i alla fall faktiskt en riktigt trevlig studie: Mangan lockar sina läsare till medskapande – etnografisk undersökning av en ungdomskultur.

David Roth-Lindberg, FilmMedia-Filmblogg.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print