Kina har utsett Chen Kaiges film Mei Lanfang att representera den kinesiska filmen i Oscargalan i strid om den gyllene statuetten för bästa icke-engelskspråkig film. Chen har sen tidigare bidragit med två filmer – Farväl min konkubin och Löftet.

Mei Lanfang, baserad på den berömda Peingoperaaktören med samma namn som filmen har ännu inte fått särskilt stor uppmärksamhet i väst. Leslie Cheungs roll i Farväl min konkubin var även den baserad på Mei Lanfang. Den legendariska och hyllade Operaaktören var också var känd för sin roll i Operan med samma namn som filmen, alltså Farväl min konkubin

Med tanke på Västvärldens förväntningar på det kinesiska film-och mediasamhälle i fråga om prakt och fantasi, är det nog tyvärr en rätt liten chans att Chens film blir uppmärksammad av Oscarjuryn.

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print