Skräckmästaren Stephen King har skrivit en artikel exklusiv för filmtidningen Fangoria. Tidningen publicerar artikeln med titeln ”What is scary” i två omgångar. I artikeln diskuterar King skräckfilm, varför vissa filmer fungerar och varför andra, även större produktioner, floppar.

Visst, förvisso ett gott skäl att införskaffa hela två nummer av tidningen. Stephen King är en lika lysande som underskattad författare och något av det bästa jag läst är faktiskt hans författarmanual ”konsten att skriva”. Den entusiastiska tonen och direkta tilltalet är svårt att hitta på annat håll. Därför ser jag särskilt fram emot att få läsa en renodlad och diskuterande artikel. Samtidigt ställer jag mig frågan om King är den mest lämpliga personen att diskutera film, eftersom så gott som alla filmprojekt King personligen varit inblandad och drivit, har blivit åtminstone halvfloppar…

Det första numret av Fangoria med Stephen Kings artikel kommer ut den 10 November, lämpligt nog för att fira tidningens 30-års jubileum. Återkom till FilmMedia – Filmblogg i slutet av november eller i början av december. Jag planerar att skriva om artikeln här i filmbloggen.

Läs mer om innehållet i artikeln i Fangoria

FilmMedia – Filmblogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print