Utbildningar inom film och media

Mediainstitutet IKM har inlett en storsatsning på kvalitetskurser och utbildningar inom film och media. IKM har förutom filmkurser under lång tid arbetat med bl.a. vidareutbildningar av lärare inom området. Hösten -09 kan man bland annat deltaga i en kvalificerad kurs i scenografi eller gå en intensivutbildning i dokumentärfilm.

(edit: nytt datum och ny kursstart under våren 2010 utannonserat)

Jan Öqvist leder scenografikurs

Scenografikursen leds av Jan Öqvist, en enormt erfaren och filmkunnig scenograf med en mängd film-, TV- och teaterproduktioner bakom sig som: Mannen från Mallorca, G, Amorosa, Chock, Hassel – förgörarna och Kärlekens språk.  Jan Öqvist har under flera år varit en av IKMs mest uppskattade lärare.

Du som är intresserad av scenografi och visuellt filmspråk har chansen att få ta del av en intensiv filmkurs som är mer än bara en kurs i scenografens praktiska arbete – Jan Öqvist visar dig hur en scenograf tänker, vad en scenograf måste veta när man bygger upp en spelscen – helt enkelt: hur scenografi fungerar!

 

Så här summerar Jan öqvist sin syn på scenografi:

Scenografi är

 • ett redskap för att fördjupa upplevelsen i berättelsens framåtrörelse
 • en metod att framkalla karaktärernas inneboende liv och relationer
 • ett samspel mellan förfluten tid och berättelsens nu
 • ett sätt att etablera samband mellan omgivningens villkor och karaktärernas viljor
 • stämningsskapande och förstärker berättelsens motiv


 

Läs mer om scenografikursen

Läs mer om IKMs utbildningar inom film och media

Dela med dig!
 • Facebook
 • Twitter
 • Digg
 • StumbleUpon
 • del.icio.us
 • Yahoo! Buzz
 • Print