En spelfilmsversion av Katsuhiro Otomos animéklassiker Akira – ett projekt som såg ut att ha dött på tidigt stadium ser nu ut att realiseras. Från början var det Sony som redan under 1990-talet initierade projektet men lade ner det. På senare år är det Warner Bros som har arbetat med detta. Steve Weintraub på collider.com hävdar att han har en säker källa som säger att Mark Fergus and Hawk Ostby, som skrev adaptionen “Children of Men” arbetar hårt på manuset. Inspelningarna planeras till 2010 och premiären till 2011. 

Nackdelar: historien flyttas över från Neo-Tokyo till Manhattan. Det blir en helt amerikansk version. Förvänta er inget annat än PG-13.

Fördel: Budgeten – Warner Bros arbetar på att finansiera detta som ett mega-projekt på 300 miljoner dollar.

Läs mer på Collider.com

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print