Chow Yun-Fat spelar den legendariska läraren och kunskapsivraren Konfucius i den kommande kinesiska spelfilmen med samma namn – Konfucius

Chow Yun-Fat är en av Hong-Kongs absolut främsta skådespelare med ett sällsynt stort känsloregister och har gestaltat allt från utvecklingsstörd, kall gangster, känslosam polis till grym härskare. I väst är han mest känd för huvudroll i Ang Lee’s Crouching Tiger, Hidden Dragon – en roll som Jet Li tackade nej till.

Regissören Mei Hu tillhör den s.k. femte generationen som tillsammans med regissörer som Zhang Yimou, Chen Kaige och Tian Zhuangzhuang förnyade den kinesiska filmen. Mei Hu har inte gjort många filmer. Mest känd är Army Nurse, ett drama som blivit uppmärksammad i väst, inte minst av feministiska filmforskare.

Filmen Konfucius har urpremiär senare denna månad i samband med firandet av den kinesiska republikens 60-årsjubileum. Offentlig premiär sker lagom till det kinesiska nyårsfirandet under vårfesten nästa år. Filmen har tyvärr ännu ingen distributör utanför Kina. 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=z7nQfChIE74]

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print