John Woo har utannonserat sin nya film: “Jianyu jianghu”  (“Swordwoman’s World”). I denna film med budget på 100 miljoner Yuan (ung. samma i svenska kronor) spelar hans dotter Angeles Woo en mördare. Hon spelar mot den koreanska superstjärnan Woo-Sung Jung och den malaysiska kampsportsdrottningen Michelle Yeoh. Filmen spelas in i Shanghai och som vanligt  samarbetar John Woo med Terence Chang som producent (Chang har producerat det mesta av John Woo, Hard Boiled, Face off, Red Cliff I och II osv.)

På grund av namnet misstänker jag starkt att det rör sig om en Wuxia – äventyrsaction i historisk miljö med flygande svärdskrigare och med ockulta inslag. Jiang hu är nämligen namnet på den värld som Wuxiaberättelserna utspelas i. ‘The Red Cliff’ blev inte någon  särskild succé i väst. Vi får hoppas att Woo lyckas bättre med denna film…

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print