Avatar kan få en 4:a och Avatar 2 och 3 ser inte ut att bli färdiga förrän 2016 och 2017.

Avatar 1 har vi sett. Avatar 2 och 3 har vi bara läst om. Men nu säger James Cameron att han faktiskt funderar över en fjärde film, eller Avatar 4.    

 

Om vi känner honom så väl som vi tror, har Cameron säkert redan så mycket idéer om sin fantasivärld att han redan skulle kunna teckna ned ett manus till den 4:e Avatar-filmen på stunden, om han inte gjort det redan.

Dessutom vet vi att Cameron själv gör forskningsexpeditioner och hans idéer synes länkade till dessa. Och dessutom framgår det av intervjun nedan vad vi redan vet, alltså att Cameron inte är intresserad av att låta andra skriva manus, utan vill forma sina egna idéer. Här är var James Cameron säger till New York Times:

“I’ve divided my time over the last 16 years over deep ocean exploration and filmmaking. I’ve made two movies in 16 years, and I’ve done eight expeditions. Last year I basically completely disbanded my production company’s development arm. So I’m not interested in developing anything. I’m in the Avatarbusiness. Period. That’s it. I’m making Avatar,Avatar 2Avatar 3, maybe Avatar 4, and I’m not going to produce other people’s movies for them. I’m not interested in taking scripts. And that all sounds I suppose a little bit restricted, but the point is I think within the Avatar landscape I can say everything I need to say that I think needs to be said, in terms of the state of the world and what I think we need to be doing about it. And doing it in an entertaining way. And anything I can’t say in that area, I want to say through documentaries, which I’m continuing.”

 

Allt som Cameron inte kan berätta om Avatar genom digitaliserad spelfilmsteknik skall allt alltså bli dokumentär? Okej, uppfattat.

Avatar 2 och 3 har redan blivit uppskjutna, långt innan de skulle komma. Förmodligen kommer inte Avatar 2 att landa förrän 2016. Det finns fortfarande mycket att göra.

“We’ve spent the last year and a half on software development and pipeline development. The virtual production methodology was extremely prototypical on the first film. As then, no one had ever done it before and we didn’t even know for two and half years into it and $100 million into it if it was going to work. So we just wanted to make our lives a whole lot easier so that we can spend a little more of our brainpower on creativity. It was a very, very uphill battle on the first film. So we’ve been mostly working on the tool set, the production pipeline, setting up the new stages in Los Angeles, setting up the new visual effects pipeline in New Zealand, that sort of thing. And, by the way, writing. We haven’t gotten to the design stage yet. That’ll be the next.”

 

Tyvärr verkar en del intressanta filmer få vänta på sig. Vi längtar verkligen efter Camerons Battle Angel Alita, men filmskaparen verkar ha vänt sig till expeditioner istället. Cameron är minst sagt nyckfull, eller så blåser medier upp varenda litet uppslag och idé han kommer med. Om det verkligen blir en Avatar 4 kommer nog denna film att vänta på sig ytterligare fem år efter Avatar 3. Väntan blir lång, men om det är något som Cameron prioriterar är det nog just Avatar-filmerna.

LÄS ÄVEN:

Avatar 2 kan filmas med 60 bilder per sekund

Avatar 3D på Blu-Ray auktioneras ut till fantasipriser

Avatar 2 & 3 spelas in på Nya Zeeland

Och James Camerons nästa film blir… (Inte Avatar 2)

Fortfarande hopp för James Cameron’s Battle Angel Alita

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print