Ridley Scott har fullt förtroende för att Robin Hood kommer att bli stor succé. Detta kan vi anta eftersom han redan planerar en uppföljare. 

Men det var inte alls säkert att det överhuvudtaget skulle bli en Robin Hood-film. Både Scott och Russell Crowe som spelar titelrollen avskydde det första manuset:

“When I read that particular script, and no disrespect to the guys who wrote it, but it kind of read like CSI: Sherwood Forest to me” sade Russell Crowe om det första manusutkastet.

Ridley Scott var inte lika snäll: “F*cking Ridicolous” är uttrycket Scott använder. “It was terrible, a page-one rewrite. If you’re going to invest in a Robin Hood story, why call it Nottingham? You’d end up spending 80% of the publicity budget explaining why it’s Nottingham and not just Robin Hood. It doesn’t make any sense.” (citat från Digital Spy)

Men nu, efter det att filmen är färdig väntar en uppföljare. Scott menar att berättelsen om Robin Hood har stor potential och fortfarande är outforskad:

“It is the beginnings of how the man becomes known as Robin the Hood. You don’t really get that until the last few minutes when you realise, ‘Ah this is who he is.’ Let’s say we might presume there’s a sequel. Honestly, I thought, ‘Why not have the potential for a sequel, particularly if it is a genre that you absolutely love and has never been fully explored?’ If there were to be a sequel, you would have a constant enemy throughout, King John, and you would follow his reign of 17 years. The signing of the Magna Carta could be Robin’s final act.” (WENN)

Låter detta spännande? Intressant i allfall. Ridley Scott är faktiskt inte den första som bygger ut historien, eller gör en uppföljning. “Superman”-regissören Richard Lester skapade, den i mitt tycke rätt underskattade filmen, Robin and Marian (1976) med Sean Connery och Katherine Hepburn i rollerna som det åldrade paret. Intressant var den svarta tonen. King Richard (Richard Harris) var exempelvis inte alls någon helt godhjärtad härskare i Lesters version. Tvärtom. 

Om Ridley Scott låter sig inspireras av Richard Lesters version, eller ton, förtäljer inte historien. Men först skall vi väl se Ridley Scotts första film om Robin Hood.

David
/FilmMedia FilmBlogg

Dela med dig!
  • Facebook
  • Twitter
  • Digg
  • StumbleUpon
  • del.icio.us
  • Yahoo! Buzz
  • Print